Voor een parketvloer gaat u naar Kwanten

Een parketvloer is verkrijgbaar in diverse soorten. Als u op internet kijkt, ziet u termen voorbij komen als meerlagig parket, lamelparket en parket van massief eiken. Bent u op zoek naar een zaak waar u vakkundig en persoonlijk advies krijgt over parketvloeren? Kom dan gerust eens naar de showroom van Kwanten. Wij hebben zeer veel keuze in parketvloeren van hoogstaande kwaliteit en staan voor u klaar voor een goed advies hierover.

U vindt de showroom van Kwanten in Overpelt aan de Gevaertlaan 13. We zijn al tientallen jaren een specialist in laminaat- en parket vloeren. Wij bieden hoogwaardige materialen aan tegen een scherpe prijs. Deze prijs-kwaliteitverhouding is, naast ons vakkundige en persoonlijk advies, één van onze sterke punten.

Altijd verzekerd van een uniek parket

Het mooie van een natuurproduct zoals parket is dat u altijd een unieke vloer hebt liggen. Door de grote variatie in kleuren en de natuurlijke eigenschappen (denk hierbij aan de noesten en kwasten) van het hout, weet u zeker dat er géén tweede vloer is met dezelfde tekening. In onze showroom kunnen we dit aan u tonen. Hier staan ervaren vakmensen voor u klaar om u volledig te adviseren over de plaatsing, het gebruik en het onderhoud van de vloer. Onze medewerkers hebben een uitstekende productkennis om al uw vragen te beantwoorden.

De diverse parketvloeren soorten

In onze showroom kunt u ook kennismaken met de diverse soorten parketvloeren. U zult merken dat er veel soorten parket zijn, waaruit u kunt kiezen. De naam parket is dan ook eigenlijk een verzamelnaam van de diverse houtsoorten die als vloeroplossing gebruikt kunnen worden. De gebruiksdoeleinden van het parket zijn bepalend voor welke houtsoort het beste gekozen kan worden. Het is immers verstandig om voor een harder soort te kiezen bij intensief gebruik. Voor een vloer die minder intensief gebruikt wordt, kunt u desgewenst een iets mindere robuuste houtsoort kiezen.

Meerlagig parket voor de mooie natuurlijke uitstraling

Er zijn diverse houtsoorten waarvan parket gemaakt kan worden. In eerste instantie zal deze keus bepaald worden door het gebruik, maar vanzelfsprekend speelt uw smaak en de uitstraling van uw huis ook een belangrijke rol. De houtsoorten hebben immers diverse kleurstellingen. Het meerlagig parket is altijd al populair geweest door de mooie natuurlijke uitstraling. De mooie grove en golvende nerf zorgt in combinatie met de kleurstelling voor het unieke karakter. Daarnaast kunt u kiezen uit onder andere bamboe, notelaar, wengé, zebrano, jotabo, teak, merbau, esdoorn en grenen als houtsoort voor het parket.

Meerlagig parket, mooi en onverslijtbaar

Als u kiest voor een slijtvaste- en duurzame vloer, komt u snel bij meerlagig parket uit. Meerlagig parket biedt vele voordelen. Dit parket kan op vloerverwarming geplaatst worden, het meerlagig parket is minder onderhevig aan luchtvochtigheidsverschillen, dus stabieler, waardoor er minder kans is op scheuren en barsten. De toplaag is zo opgebouwd dat deze een leven lang mee kan gaan en zeker meerdere keren geschuurd en terug opnieuw geolied, gelakt, gebeitst, … kan worden.

Een voordeliger lamelparket

Een andere populaire optie waar veel naar gevraagd wordt is het lamelparket. Dit parket is wat voordeliger dan het meerlagig parket. Een voordelig lamelparket wil niet zeggen dat u veel concessies doet op de kwaliteit. Zoals al eerder aangegeven bieden wij alleen hoogwaardige materialen aan en dat is ook het geval met betrekking tot het lamelparket. Het lamelparket is halfmassief en is een samenstelling van diverse houtsoorten. Door het gebruik van deze verschillende houtsoorten is de kans op kromtrekken veel kleiner.

Ons lamelparket is voorzien van handige verbindingen waardoor het parket relatief eenvoudig te leggen is. U kunt het parket verlijmen of zwevend plaatsen. Met het zwevend plaatsen heeft u altijd de mogelijkheden om het parket eenvoudig te verwijderen maar met een zwevend geplaatst parket hoort u wel meer geluiden. Om de parketvloer zo lang mogelijk mooi en slijtvast te houden, is regelmatig onderhoud aan te bevelen. Wij helpen u graag met kwalitatieve onderhoudsproducten van Woca.

KOM VOOR EEN PARKETVLOER NAAR ONZE SHOWROOM

We kunnen hier nog heel veel over schrijven, maar we kunnen het u beter vertellen. Daarom nodigen wij u van harte uit in onze showroom om onze parketvloeren te bekijken. Naast de mooie houten vloeren hebben we in onze bouwmarkt ook al het materiaal om de parketvloer te leggen en te onderhouden. Wij helpen u graag verder.