Een terras uit natuursteen met Kwanten Tegelhandel te Pelt

Een terras in natuursteen heeft enerzijds een luxe uitstraling, en is anderzijds een duurzame investering waarvan u een leven lang plezier zult hebben. Een aanrader dus! Bij Kwanten Tegelhandel te Pelt kunt u terecht voor een natuursteen terras van de hoogste kwaliteit, dat bestand is tegen de weerselementen en tegen intensief gebruik. Ontdek hier wat we voor u kunnen betekenen.

Een natuursteen uitkiezen voor uw terras die lang meegaat en mooi blijft

Voor een natuursteen terras kunt u bij Kwanten Tegelhandel kiezen tussen verschillende steensoorten, die allen even geschikt, kwaliteitsvol én mooi zijn. Onder natuursteen verstaan we de verzameling van steensoorten die we in de natuur aantreffen, en die na eventuele bewerkingen kunnen worden gebruikt binnen- of buitenshuis (denk maar aan binnenvloeren, schouwen, …). In het geval dat u een terras uit natuursteen wilt aanleggen, is het dan ook belangrijk dat u voor een materiaal kiest dat vorstbestendig is en eventueel afgewerkt kan worden, opdat het meer grip biedt om gladheid bij regenweer te voorkomen.

In ons gamma aan natuurstenen zijn de meest gekozen materiaalsoorten bijvoorbeeld

  1. Graniet
  2. Leisteen
  3. Blauwe hardsteen
  4. Marmer

Bij Kwanten helpen wij u graag verder met de belangrijke keuze van uw terrasnatuursteen. Onze ervaren experts staan altijd klaar om u het nodige advies te verlenen, gebaseerd op uw persoonlijke voorkeuren, behoeften en budget. Via onze website kunt u bovendien ook steeds de technische fiches van Febenat raadplegen, de beroepsfederatie voor natuursteen. Erg handig wanneer nu nog verschillende soorten natuursteen aan het overwegen bent voor uw terras!

Uw terras aanleggen kan met natuursteen tegels, klinkers, kasseien, …

Een terras aangelegd in natuursteen kunnen wij in verschillende vormen en maten voor u verzorgen. Wij sommen de verschillende mogelijkheden kort voor u op:

  1. Tegels zijn een gewilde optie voor een natuursteen terras. Qua dikte is een terrastegel van 2 cm daarvoor ruim voldoende, en voor leisteen volstaat zelfs een dikte van 1,5 cm. In vorstgevoelige gebieden kiest u dan weer best voor een dikkere tegel, van ongeveer 3 cm.
  2. Ook natuursteen klinkers behoren tot de mogelijkheden voor uw terras of palazzo. Qua formaten en legverbanden (halfsteen, keper, wild …) zijn er over het algemeen dezelfde opties als bij betonklinkers.
  3. Kasseien geven uw natuursteen terras dan weer een authentieke uitstraling, en bestaan in 3 uitvoeringen: platte kasseien, mozaïekkasseinen en boerenkasseien. De platines kunnen daarbij bovendien in grote vlakken en verschillende patronen gelegd worden, zodat u uw terras volledig naar wens kunt personaliseren. Mozaïekkasseien zijn kleiner van formaat en worden in een cirkelvormig patroon gelegd, terwijl boerenkasseien het geheel een robuuste en landelijke uitstraling geven en eerder in wildverband gelegd worden.
Voor meer professionele informatie over deze mogelijkheden en welke daarvan precies geschikt is voor uw terras, kunt u bij onze vestiging te Pelt terecht. Onze experts begeleiden u tot in de puntjes, en adviseren u uitgebreid over de vorm, afmetingen, etc. van uw natuursteen terras.

De mogelijke afwerkingen voor een natuursteenterras

Voor uw terras in natuursteen hebben wij ook wat afwerking betreft verschillende opties, die variëren van ruw en onregelmatig tot glad en gepolijst.

  1. Gepolijst natuursteen is van nature geschikter voor binnentoepassingen, omdat het buiten te glad kan worden door bijvoorbeeld regen en ijs. Buiten wordt het met andere woorden aangeraden voor een ruwer oppervlak te kiezen, om slipvastheid te garanderen. Dit kan door de natuursteen te zandstralen, trommelen, hameren of vlammen.
  2. Het formaat van uw natuursteen terras hangt van persoonlijke voorkeur af. Hierin bestaan dan ook verschillende opties, zoals vierkante tegels, rechthoekige tegels of een gebroken terras. Bij deze laatste wordt de tegel als het ware gebroken en terug tot een vierkant of rechthoek gepuzzeld, zodat het geheel onregelmatig en wat speelser oogt.
Ook hier nodigen we u graag uit om u uitgebreid over de diverse opties voor uw terras te komen informeren bij Kwanten. Bovendien zijn wij niet alleen hét verkoopspunt van tegels en vloeren, wij bieden ook onderhoudsproducten aan en verlenen professioneel plaatsingsadvies. Zodat u voor werkelijk alles wat uw vloer betreft bij ons terecht kunt! Bekijk bovendien zeker ook even onze interessante promoties.

Voor een terras uit natuursteen van hoge kwaliteit is Kwanten uw adres

Een natuursteen terras oogt niet enkel mooi, het is ook duurzaam en milieuvriendelijk. Bij Kwanten hebben wij een topselectie aan natuurstenen van hoge kwaliteit in huis, die zowel binnen- als buitenshuis prachtig tot hun recht komen. Wilt u graag meer ontdekken over de mogelijkheden die wij bieden voor een terras in natuursteen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en een persoonlijk gesprek. Wij helpen u graag verder!