Natuursteen van kwaliteit vindt u bij ons in tal van soorten

Natuursteen is een steensoort die zich perfect leent tot elke ruimte van uw huis, maar ook buiten een meerwaarde van formaat kan betekenen. Als vloer maar ook als decoratie is natuursteen namelijk een alleskunner, die eruit springt qua kwaliteit en tijdloosheid. Voor de mooiste natuursteen bent u bij Tegelhandel Kwanten aan het juiste adres.

Natuursteen: wat is dit in feite?

Natuursteen is een gesteente dat gevormd is uit gestold magma of samengedrukte aardlagen. De steensoort in kwestie is dus volledig door de natuur gevormd en heeft jaren, als niet eeuwen, de tijd gehad om zichzelf te vormen. Daardoor, en doordat de aardbodem zo verschilt van plaats tot plaats, zult u met natuursteen altijd een uniek product in huis halen waarvan er geen twee dezelfde bestaan. Een steen uit België zal er bijvoorbeeld heel anders uitzien dan een natuursteen uit India, en laat dat net de troef van dit natuurproduct zijn. Kiest u er immers voor om natuursteen in uw woning te integreren, dan creëert u een bijzondere en zeldzame uitstraling die u nergens anders zult terugvinden. Van een persoonlijke touch gesproken!

Natuursteen vindt u bij ons in een waaier aan soorten

Een natuursteenvloer van Kwanten is niet alleen van oerdegelijke kwaliteit, het is ook een ware streling voor het oog. Het strakke lijnenspel en de elegante uitstraling van onze vloeren geven elke ruimte een vleugje luxe. Doordat onze natuursteentegels immers in tal van variaties te verkrijgen zijn, zijn ze ook geschikt voor tal van verschillende kamers of leefruimtes. Zo hebben we bijvoorbeeld kalksteen, leisteen, graniet, marmer, kwartsiet, gneis en travertin. Om nog maar over de kleuren te zwijgen, die kunnen variëren van lichtroze tot diepzwart; of de keuze tussen een bont patroon en een effen look. Vervolgens kan het oppervlak van de natuursteen ook nog op diverse manieren bewerkt worden, waardoor er een verschil in oppervlaktestructuur bestaat. Men kan polijsten, zoeten of schuren… De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos bij Tegelhandel Kwanten!

Natuursteen voor elke kamer van uw woning

Natuursteen past met andere woorden in elke kamer van uw huis. Het meest voor de hand liggende is misschien een badkamer, maar ook in de woonkamer en keuken is een mooie granieten vloer helemaal op z’n plaats. In de modernere interieurs zien we bij Kwanten bijvoorbeeld vaak een grote, beige kalksteen terugkomen, om de vloer egaal mee te bedekken; maar ook in klassiekere huizen komt een kleinere natuursteen met een mooie voeg perfect tot zijn recht.

Dit zijn enkele opties voor binnenshuis, maar ook buitenshuis is natuursteen een geschikte keuze. Door de lange levensduur en hoogstaande kwaliteit van de steensoort, kan hij elke weersomstandigheid moeiteloos aan en blijft hij bijzonder lang mooi.

Hoe onderhoud ik mijn natuursteen precies?

Het onderhoud van een natuurstenen vloer is erg eenvoudig: de vloer kan geborsteld worden met een kleine hoeveelheid zeep, en dat is dat. Natuursteen kan namelijk wel tegen een stootje, waardoor u niet voorzichtig hoeft te zijn met het onderhoud of met de gebruiksintensiteit ervan. Deze steensoort toont zich perfect geschikt voor een dagelijks, intensief gebruik zonder daar sporen van te tonen. Klinkt dat u goed in de oren? Laten we eens samenzitten om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een natuurstenen vloer in uw woning of op uw terras.

Bij Tegelhandel Kwanten vindt u de natuursteen die bij u past

Weet u al wat voor natuursteen u zou willen, of heeft u behoefte aan een flinke dosis inspiratie of oprecht advies over de steen die bij u(w woning) past? Breng gerust een bezoekje aan onze showroom aan de Lieven Gevaertlaan 13 te Pelt: onze ervaren medewerkers helpen u met veel plezier en professionele info verder. Andere vragen? Dan kunt u bellen naar +32(0)11/34.01.10 of mailen naar info@kwanten.be. We hopen u snel te mogen verwelkomen!